23-07-06

opera The Sorcerer

The Sorcerer van Gilbert and Sullivan
Op zaterdagavond 30 sept. aanv. 20.15 uur en zondagmiddag 1 oktober aanv. 14.00 uur 2006 speelt Opera en Operettegezelschap Hulsbergen uit Haarlem de komische opera The Sorcerer oftewel De Liefdesdrank o.l.v. dirigent Bob Berkemeier en regisseur Ben Jansen. Bijgestaan door het orkest Colla Voce.

Een jonge idealist, Arthur, denkt alle narigheid in de wereld te beëindigen door zoveel mogelijk mensen met elkaar te laten trouwen. Hij bestelt bij een handelaar in toverartikelen een liefdesdrank. Alle dorpsbewoners zijn op de thee genodigd om de verloving van Arthur en zijn geliefde Aline te vieren. Arthur laat de liefdesdrank in de thee gieten. Gevolg is dat iedereen in slaap valt en bij het ontwaken onmiddellijk in liefde ontbrandt voor de eerste de beste persoon die hij of zij tegenkomt. Deze intrige loopt uit op een fiasco. Iedereen wordt verliefd op de verkeerde persoon. Een jong meisje (Constance) krijgt een oude notaris, baron Marmaduke omarmt zijn werkster en Arthurs eigen verloofde Aline stort zich in de armen van de dominee. Dit bevalt Arthur helemaal niet. Ten einde raad vraagt hij aan de heer Wellington Wells (de tovenaar) om de betovering te verbreken. Hoe het verder afloopt, kunt u zien op 30 september en 1 oktober 2006.

20:35 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezocht : pianist voor Rockopera

Gezocht : popmuziek pianist voor Rockopera

Voor de begeleidingsband van onze zang- en showgroep zijn we op zoek naar een ervaren pianist. De band bestaat uit een drummer, bassist en een gitarist, alsmede een groep saxofonisten. het gaat om de
begeleiding van een zang- en showgroep (Music-Train) uit Castricum. De band repeteert ongeveer een maal per 2 weken. Het genre is popmuziek uit de jaren 70 / 80 / 90. De bedoeling is dat er op 10, 11 en 12 november een rockopera gespeeld gaat worden. voor meer informatie over het koor: www.music-train.nl. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Jantien Stuifbergen, jantien@music-train.nl, tel:0251-659333

20:34 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

opera " The Bohemian Girl "

Revival prachtige Iers / Engelse opera
" The Bohemian Girl "
van Michael William Balfe


 

De opera- en operettevereniging "La Mascotte" uit Emmeloord bestond op 27 januari 2006 25 jaar en wil dit jubileum vieren met deze bijzondere uitvoering . Deze opera zal op 24, 25 en 26 november 2006 in het Theater 't Voorhuys in Emmeloord worden uitgevoerd. The Bohemian Girl werd op 27 november 1843 voor het eerst opgevoerd in het Drury Lane Theatre in  Londen onder leiding van de componist zelf. 
 
Met zijn aria's "I Dreamt that I dwelt" en Then you'll remember me" was de opera zo'n groot succes dat er zonder onderbreking 100 voorstellingen achter elkaar werden gespeeld. Vervolgens begon de opera zijn zegetocht over de wereld. Hij werd o.a. opgevoerd in Oostenrijk ( in Wenen ging hij gelijkertijd in 3 verschillende theaters in première), in Italië ("La Zingara"), in Duitsland ("Die Zigeunerin"), in Canada, Amerika, Frankrijk ("La Bohémienne,") en in 1855 werd de opera eenmalig in Amsterdam opgevoerd.
 
Michael William Balfe was een Iers componist, violist en zanger, geboren in 1808, die aanvankelijk als zanger (bariton) vooral in Italië furore maakte en met o.a. de beroemde sopranen Maria Malibran, Henriette Sontag, Giuditta Pasta en Giulia Grisi op de planken stond,  waar hij werd aangekondigd als "Michele Guglielmo Balfe, di Dublino"! 
 
Dat deze opera succes had moge blijken uit het feit dat het beroemde komische filmduo, Stan Laurel en Olivier Hardy er zelfs in 1936 een film over hebben gemaakt. The Bohemian Girl werd een klapper, wat vooral te danken was aan het komische talent van de "dikke en de dunne". 
 
La Mascotte heeft voor deze productie een aantal professionele solisten gecontracteerd en een groot beroepsorkest ( het Promenade Orkest) dat het geheel muzikaal zal gaan begeleiden. Voor de collega BOOG-gezelschappen is het wellicht interessant om te weten dat deze opera heel veel koorwerk bevat en dat dit werk  inclusief zijn Nederlandse vertaling in de BOOG-Bibliotheek zal worden opgenomen en ook voor andere verenigingen beschikbaar zal komen.

20:33 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

meezingen in La Traviata

ZING MEE IN " LA TRAVIATA " VAN GIUSEPPE VERDI
Dirigent Coen Ruivenkamp, uitvoering zaterdag 21 oktober,
repetities vanaf  7 oktober in Theaterzwembad de Regentes Den Haag

In samenwerking met (internationale) professionele solisten en Het Promenade Orkest uit Amsterdam, zullen vele koristen onder de naam Het Projectkoor de opera La Traviata van Giuseppe Verdi in concertvorm uitvoeren op 21 oktober 2006. Dit alles onder de enthousiaste leiding van dirigent Coen Ruivenkamp, een veelzijdig en ervaren musicus die zowel vocaal als instrumentaal geschoold is. Het streven is een projectkoor van zo'n 150 deelnemers, met een evenwichtige verdeling tussen sopranen, alten, tenoren en bassen. De repetities en de uitvoering zullen plaatsvinden in Theater Zwembad de Regentes in Den Haag

Het is niet noodzakelijk dat u van blad kunt lezen. Er zijn geen audities; wel is enige koorervaring gewenst.Inschrijving kost E 69,- inclusief koffie en thee tijdens de repetities. Aanmelden vanaf 7 augustus : Theater Zwembad de Regentes, Den Haag, Sita Ramnath. 070 - 365 65 15, info@deregentes.nl, www.deregentes.nl.

20:32 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

UNISONO : kinderkoordirectie

Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...UNISONO : kinderkoordirectie
Modules kinderkoordirectie

Komend seizoen organiseert Unisono drie lesmodules kinderkoordirectie. Zowel beginnende en gevorderden dirigenten als afgestudeerde conservatoriumstudenten kunnen hier aan meedoen. Groeps- en vakleerkrachten uit het basisonderwijs en Pabostudenten en -docenten kunnen zich eveneens aanmelden. De cursisten worden in twee niveaugroepen ingedeeld. De Herfstmodule vindt plaats van 20 t/m 22 oktober 2006. De deelnemers werken aan repetitietechniek, omgaan met de kinderstem, organisatie en repertoire. Docenten zijn Marijke van Klaveren, Suzanne Verburg. Frans Huijts is de zangcoach.

Verdieping van de materie vindt plaats tijdens de Wintermodule (27 en 28 januari) en Lentemodule (2 en 3 juni). In de wintermodule wordt Didactiek van de solfège onder de loep genomen. Docenten zijn Peggy Hegeman en Wilma ten Wolde en zangcoach is Harjo Pasveer. In de lentemodule staat Repetitietechniek centraal met als docenten Peggy Hegeman en Suzanne Verburg en met zangcoach Harrie Spronken. Naast de lessen in de niveaugroepen en individuele stemvorming wordt er in elke module een Special Topic gegeven, waarin o.a. Jim Gilloffo culturele diversiteit onder de aandacht brengt (zangdocent Jeugd Theater School Amsterdam) en waarin Jannie de Vries (dirigent jeugd- en kinderkoren) een interactieve demonstratie geeft met een kinderkoor van de muziekschool.
Meer info : Unisono, www.amateurmuziek.nl, kruysse@amateurmuziek.nl of 030 233 56 00.

20:31 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

talentenjacht 'X FACTOR'

TALENTENJACHT 'X FACTOR'
Iedereen van vijftien jaar en ouder kan zich solo of met een groep(je) opgeven voor de grootste zoektocht naar zangtalent die ooit in Nederland is gehouden. De winnaar gaat de studio in om een plaat op te nemen.

De deelnemers worden verdeeld over drie categorieën: solisten van vijftien tot en met 25 jaar; solisten van 26 jaar en ouder en de categorie zangroepen. Alle audities worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden. Na de audities krijgt elk van de juryleden een eigen categorie toegewezen. Ieder jurylid kiest vervolgens zelf de beste acts binnen zijn of haar categorie. Ze zetten daarna alles op alles om de kandidaten van hun keuze door de verschillende liveshows heen de allesbeslissende finale in te loodsen en het felbegeerde platencontract binnen te slepen. De groepen mogen zo groot zijn als de deelnemers zelf willen. Van duo tot boyband en van girl group tot koor, iedereen die denkt over de mystieke X Factor te beschikken, is welkom. Het inschrijfformulier is te vinden op www.xfactor.nl. Audities  vanaf september 2006 door het gehele land.

20:31 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

UNISONO : cursus Improvisatie

Cursus Improvisatie
Deze cursus is voor alle muziekdocenten vocaal en instrumentaal met een reeds voltooide opleiding, klassiek of licht, werkzaam in een muziekschool, Centrum voor de Kunsten of in een privé-praktijk of bij een eigen verenigingsopleiding. Docent Jilt Jansma is een veelzijdig musicus en zowel thuis in de lichte als de klassieke muziek. Hij is eerste trombonist in het Gelders Orkest en is hoofdvakdocent Trombone voor zowel Lichte en Klassiek Muziek aan de conservatoria van Groningen, Arnhem/Zwolle en Amsterdam. In zijn lessen werkt Jilt zelf veel met improvisatie.

Op uw muziekschool of andere centraal gelegen locatie. 5 ochtenden nader te bepalen van 10.00 - 13.00 uur. Afgesloten met een terugkomochtend. De cursus wordt georganiseerd voor minimaal 10 en maximaal 20 docenten. U kunt de cursus ook aanbieden met meer dan een muziekschool. Kosten: 2.600,- euro (excl. materialen ten bedrage van 30,- euro p/p)

Unisono organiseert een vijfdelige cursus Improvisatie waarin de deelnemers intensief leren werken vanuit de vele mogelijkheden die improvisatie biedt. De cursus kan worden gevolgd door alle muziekdocenten instrumentaal en vocaal, met een reeds voltooide klassieke of lichte opleiding werkzaam in een muziekschool, Centrum voor de Kunsten of in een privé-praktijk. Meer info : Unisono, www.amateurmuziek.nl, kruysse@amateurmuziek.nl of 030 233 56 00.

20:31 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

opera " Reynaert de Vos"

Komische Opera " Reynaert de Vos"
Muziektheater Bel Canto in Dalfsen

 

Deze bekende middeleeuwse fabel is bewerkt tot een moderne komische opera in 3 bedrijven en wordt geheel in het Nederlands gezongen en gespeeld. Het gehele koor en de solisten zijn als herkenbare dieren vermomd zoals in de bekende musical The Lion King en wordt met volle orkestbegeleiding uitgevoerd. De grote satirisch/moralistische waarden van het beroemde oorspronkelijke epos VAN DEN VOS REYNAERDE komen in deze opera volledig tot hun recht.
                     De Trefkoele-Dalfsen  :          3 en 4 November 2006
De Nieuwe Buitensocieteit-Zwolle   :        10 November 2006
           De Voorveghter-Hardenberg :        17 November 2006

20:30 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rudolf Schock

De onvergetelijke Rudolf Schock
Zijn grootste populariteit in ons land dankte hij aan de tijd dat hij samen met Margit Schramm en Robert Stolz het “gouden trio van de operette” vormde, dat sinds 1967 regelmatig de “Ein Abend in Wien” concerten verzorgde. Na de dood van Robert Stolz in 1975, en nadat Margit Schramm zich van het podium had teruggetrokken, is Rudolf Schock aan die concerten blijven meewerken, tot 1985 toe. In dat jaar waren Christina Deutekom en Marco Bakker zijn partners. Het genre van de operette heeft hem bij vele duizenden Nederlanders zeer geliefd gemaakt. Zijn opera vertolkingen zijn er het bewijs van dat hij een echt 'all-round' zanger was. Rudolf Schock is 13 november 1986 overleden. Hij maakte een ongelooflijke carrière en zijn unieke stem maakte hem tot één van de heel groten. Voor meer - véél meer ! - kijk op :  www.RudolfSchock.nl  

20:30 Gepost door www.Opera-Nederland.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |